Handgjord choklad – en miljövänlig gåva

Så här resonerar jag: Jag ska bort på lunch och ska ta med mig en efterrätt. Jag skulle själv kunna baka en kaka eller doppa egna praliner. Detta skulle jag kunna ha gjort för ca 50-100 kr. Om jag istället köper en chokladask för ca 200 kr som en konditor har gjort så blir det följande resultat:

  1. Jag bidrar till ett roligt arbete (att spritsa och doppa praliner) på den svenska arbetsmarknaden.
  2. Fikat blir godare än om jag bakar det själv.
  3. Jag betalar minst dubbelt så mycket pengar för samma förbrukning av miljön då det går åt lika mycket choklad till mina hembakade tryfflar som det gör till dessa fina praliner. Vi måste konsumera för att vi ska få behålla  våra jobb men ju dyrare produkter vi köper ju färre behöver vi köpa för att bevara jobbtillfällena.
  4. Istället för att baka…

Handgjort choklad

Handgjord choklad

Fina vänner

…får jag mer tid att umgås med mina vänner.

Jag o Bea

Jag t.v är lycklig över att ha lagt mina pengar på tjänsten “baka praliner” och inte bara på själva chokladen. Men framförallt för att jag haft en underbar dag med mina vänner.

Och sen en liten påminnelse om en av anledningarna till att vi måste bevara naturen. Titta vad vackert!

Vacker natur

Vacker natur

Det var oerhört rofyllt att stå här och känna den ljumma vinden efter en mysig lunch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *