Konsumtion av tjänster räddar världen

Min filosofi är att det bästa sättet att rädda miljön är att vi övergår från att konsumera produkter till att konsumera tjänster. Istället för att köpa materiella ting bör vi lägga pengar på att gå på teater, konserter, massage, till en PT, klippa håret etc. Alla typer av tjänster där pengarna går till löner istället för produktion av någonting skapar jobb samtidigt som miljön inte påverkas negativt. Och dessutom går det massa arbetslösa musiker och skådisar. Varför inte betala för att se vad de har hittat på istället för att köpa nya gardiner?

På min gata ligger fina Instututet för Medicinsk yoga. Där betalar jag gärna de duktiga ledarna för att visa mig hur jag stressar av, en gång i veckan.

20160405_182631

Dessa yoga-artiklar använder jag på tisdagar. På onsdagar är det någon annans tur. Att dela och att låna saker av varandra är också miljövänligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *